Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Április 15. 14:03, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Véget ért a távfűtési szezon

Véget ért a távfűtési szezon

A szolgáltatók sokéves gyakorlata alapján a távfűtési szezon április 15-ével véget ér, ugyanakkor a hivatalos, jogszabályban is rögzített fűtési időszak május 15-ig tart,

ez egyben a távfűtési szolgáltatók rendelkezésre állási időszaka is - hívta fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csütörtöki közleményében.
A tájékoztatás szerint a lakóközösségekkel kötött megállapodásban rögzített hőmérsékleti értékekhez igazodva, vagy eseti megrendelések alapján a szolgáltatóknak május 15-ig biztosítaniuk kell a távfűtést.

A következő szezon rendelkezésre állási időszaka szeptember 15-én kezdődik, október 15-től pedig a sokéves tapasztalatok alapján már mindenhol elindítják a fűtést.

A távfűtési időszakok között a szolgáltatók az esedékes karbantartásokat végzik, és gondoskodnak arról, hogy a szükséges energia mellett minden feltétel rendelkezésre álljon a következő szezon zökkenőmentes lebonyolításához.

Magyarországon csaknem 100 településen érhető el a távhőszolgáltatás, mintegy 650 ezer lakásban, ahol több mint másfél millió ember él.

A távhőtermelők és -szolgáltatók működését a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal ellenőrzi.

A hivatal közleménye szerint a csütörtökön véget érő távfűtési szezon kapcsán Horváth Péter János, a MEKH elnöke köszönetet mond az energetikai és közmű-szolgáltatási szektorban dolgozó szakembereknek.

Az erőművekben, a távfűtőművekben, a víz- és csatornaszolgáltatóknál, a hulladékgyűjtő és az energiahordozókat szállító, tároló és elosztó cégeknél szakemberek ezrei dolgoznak azért, hogy az ország működését garantáló alapszolgáltatások a nap 24 órájában elérhetőek legyenek az otthonokban, a közintézményekben, az ipari létesítményekben és kórházakban - hangsúlyozta Horváth Péter János.

Címkék: fűtés, szezon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.