Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Augusztus 21. 12:41, csütörtök | Helyi
Forrás: (X)

Versenyképesség növelés EU-s támogatással a Merse Amigo Bt-nél

Versenyképesség növelés EU-s támogatással a Merse Amigo Bt-nél

Újabb Európai Uniós fejlesztés Merseváton, ezútal a Merse Amigo Bt. telephelyén került sor eszközbeszerzésre.

A 35/2013. (V.22.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások jogcím keretében pályázatunk a Sághegy LEADER Egyesületnél gépbeszerzésre 2013 nyarán - kezdi a projekt bemutatását Orbán László, a Merse Amigo Bt. ügyvezetője. Bizakodóan vágtunk bele a pályázásba, hiszen az Egyesület Helyi Bíráló Bizottsága már a projektgyűjtés során támogatásra méltónak ítélte az ötletünket, így a támogató döntéssel a kezünkben vágtunk neki az előkészületeknek. Erőfeszítéseink nem bizonyultak hiábavalónak, így 2013. novemberében kézhez vehettük a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal támogató határozatát, mely szerint 1 376 280 Ft Európai Uniós támogatásban részesültünk. 2014 júliusára beszereztük a gépeket, melyekre a támogatást kaptuk, így projektünk sikeresen zárult.

A Merse Amigó Bt. tulajdonában Mersevát, Dózsa Gy. u. 40. sz. alatti telephelyen zöldség feldolgozó üzem található. A zöldségcsomagoló, feldolgozó üzem főként a saját maga és a környékbeli gazdálkodók által megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket osztályozás, tisztítás, illetve szeletelés, aprítás után csomagolja különböző kiszerelési egységekbe, amelyek kis- és nagykereskedelmi értékesítésre kerülnek.

Tervezzük különböző zöldség egységcsomagok (pl. leves zöldségek - recept ötlettel), gyümölcs variációs csomagok összeállítását, amelyek egy-egy háztartás igényeinek meg tudnak felelni. Ezen kívül a konyhakészre tisztított, szeletelt zöldségek nagy kiszerelésű, 5-10 kg-os csomagolását is tervezzük nagyüzemi, éttermi konyhák részére történő értékesítéssel - folytatta az ügyvezető.

A zöldségek tisztításhoz, szeleteléséhez olyan speciális eszközöket, gépeket szereztünk be, amelyek segítségével a nagyüzemi, intézményi konyhák, vendéglátóegységek igényeinek megfelelő konyhakész tisztított, szeletelt zöldségeket tudunk előállítani. A zöldségfélék tisztításához, aprításához zöldségtisztító gép, és zöldség csíkozó, kockázó, szeletelő gép került beszerzésre.

A projekten belül 3 új gép került beszerzésre:

1. Zöldség - gyümölcsszeletelő gép Robot Coupe CL 55 tartozékaival
2. Intercom vákuumcsomagoló gép SQ450B típus
3. Lábpedálos hegesztő, vágó gép és dátumnyomtató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV