Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Május 16. 22:09, hétfő | Helyi
Forrás: www.police.hu/vas

Vigyázat! Besurranó tolvajok!

Vigyázat! Besurranó tolvajok!

A kellemes, nyárias idő beköszöntével minden évben megfigyelhető, hogy megnő a besurranásos lopások száma.

A hosszú téli napok után örömmel engedjük be a napsugarakat lakásunkba, élvezzük a kerti munkát, s utána a jól megérdemelt pihenést egy fa árnyékában. Szívesen beszélgetünk szomszédainkkal, barátainkkal a jó levegőn. Ahhoz, hogy jogsértés ne rontsa el hangulatunkat, érdemes az alábbi bűnmegelőzési szabályokat betartani.

  • Ha otthon tartózkodunk, napközben is zárjuk be a bejárati ajtót, hiszen nem biztos, hogy észre vesszük a hívatlan látogatót! Miközben a szobában tévézünk, a tolvaj csendben magával viheti a bejárat közelében található értékeinket. A zsákmány többnyire táska személyes iratokkal, készpénzzel. Az anyagi veszteségen túl, ilyenkor az okmányok pótlása csak fokozza a kárt és a bosszúságot.
  • Előfordult, hogy amíg a tulajdonos a lakása előtt dohányozott, a tettes észrevétlenül bejutott az előszobába és a fogason lógó kabát zsebéből tulajdonított el egy pénztárcát. Ha csak rövid időre hagyjuk el lakásunkat, vendégeinket kísérjük ki vagy éppen ismerőseinkkel váltunk pár szót, akkor is mindig zárjuk be az ajtót!
  • A szellőztetéssel is legyünk óvatosak! Ne hagyjuk kitárva földszinti lakásunk ablakait, ha nem tartózkodunk a szobában! Elég egy pillanat és a tolvaj már bent is van a szobában és viszi, amit értékesnek talál. Ugyanez igaz a függőfolyosóra nyíló ablakok esetében is.
  • Aki kertes házban lakik, ne felejtse el, elképzelhető, hogy a kerti munka hevében fel sem tűnik a rossz szándékú látogató érkezése! Amíg a kert hátsó végében dolgozunk vagy esetleg csak kint pihenünk, a nyitva hagyott kapun, ajtón keresztül a tettes gond nélkül bejuthat otthonunkba és észrevétlenül távozhat értékeinkkel együtt.

Igaz a mondás, alkalom szüli a tolvajt. Könnyelműségünkkel ne segítsük hozzá az elkövetőket a könnyű zsákmányhoz! Egy kis odafigyeléssel óvjuk magunkat az áldozattá válás bosszúságától!

Az egymásra való odafigyelést, a gyors és pontos jelzésadást az intézkedő hatóságoknak továbbra is kérjük Önöktől. Ne fordítson hátat, ha bűncselekményt lát, forduljon bizalommal a rendőrséghez!

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési Osztály

9700 Szombathely, Petőfi S. u. 1/C.

T.: 94/521-065 Fax: 94/521-160

e-mail: bunmeg.vasmrfk@vas.police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.