Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 14. 06:00, szerda | Sport
Forrás: MTI

Vizes vb - Kikapott a franciáktól a férfi vízilabda-válogatott a negyeddöntőben

Vizes vb - Kikapott a franciáktól a férfi vízilabda-válogatott a negyeddöntőben

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott óriási meglepetésre 11-10-re kikapott a francia csapattól a dohai világbajnokság keddi negyeddöntőjében.

Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese már négygólos előnyben is volt, a rivális azonban a negyedik negyed végére kiegyenlített és az öt góllal záró Thomas Vernoux 3 másodperccel a vége előtt lőtt találatával diadalmaskodott.

A franciák történetük során először jutottak négy közé világbajnokságon, a magyarok az 5-8 helyért folytathatják a szerbek ellen.

Eredmény:
férfi vízilabdatorna, negyeddöntő:
Franciaország-Magyarország 11-10 (2-4, 1-3, 3-1, 5-2)
-----------------------------------------------------
gólszerzők: T. Vernoux 5, Crousillat 3, Bodegas 2, M. Vernoux 1, illetve Zalánki 3, Varga Dé. 2, Vámos, Manhercz, Nagy Á., Német, Angyal 1-1

A magyarok januárban éppen a franciákkal játszották utolsó világbajnoki felkészülési meccsüket, a Komjádi Uszodában sokáig szoros volt az összecsapás, a házigazdák aztán a 6-2-es utolsó negyednek köszönhetően 14-10-re diadalmaskodtak.

A negyeddöntős összecsapásról a 15 fős keretből két vb-újonc, Kovács Péter és Tátrai Dávid maradt ki.

A franciák szereztek vezetést másfél perc játék után, Michael Bodegas tüzelt Vogel Soma feje fölött a hálóba. A túloldalon Vámos Márton emberelőnyből azonnal válaszolt, némi szerencsével, ugyanis a kapufáról visszapattanó labda a francia kapus hátáról ment be. Vogel aztán ziccert hárított, Nagy Ádám pedig emberelőnyt harcolt ki, de előbb Varga Dénes pattintott kapufára, majd Nagy közeli próbálkozását védte Hugo Fontani. Egy újabb jó védekezés után Manhercz Krisztián révén először kerültek előnybe a magyarok, a francia Marseille légiósa akcióból pattintott a hálóba. Hátrányban újra Vogel volt a végállomás, elöl pedig Zalánki Gergő fejezte be magabiztosan az előnyt. A franciák a Szolnokkal 2017-ben BL-győztes Ugo Crousillat szép ejtésével feljöttek ugyan, de négy másodperccel a negyed vége előtt Varga Dénes értékesített egy kettős emberelőnyt, visszaállítva ezzel a különbséget (4-2).

Francia ötméteressel és kihagyott magyar fórral indult a második felvonás, majd Vigvári Vince átadásánál ugrottak rá Vámos vállára, a büntetőt pedig Zalánki magabiztosan értékesítette. Vogel újabb bravúrt mutatott be hátrányban, elöl pedig Varga rá jellemző villámgyors csuklómozdulattal lőtt a hálóba létszámfölényben. Thomas Vernoux bombája a felső lécről kifelé vágódott, a lefordulásból pedig Nagy lőtte ki a bal alsót, ezzel pedig már négy gól volt a különbség a második negyed végére (7-3).

A nagyszünet után a franciák nehéztüzére, Vernoux villantott meg valamit abból, amit a Komjádiban láthattak a magyar szurkolók, kapásból lőtt irdatlan erővel a hálóba. Hátrányban Zalánki kétszer is remekül blokkolt, az ellentámadásból pedig szabaddobásból bombázott a hálóba.

A játékrész közepén egy érdekes szituáció miatt állt a játék. A magyarok kivédekeztek egy emberelőnyt, de nem engedték vissza időben a kiállított játékost, közben pedig ötméterest kaptak a franciák. A tanácskozás végén azonos létszámban, az ötöst törölve folytatódott a játék. A magyarok előnyét Manhercz növelhette volna ötre, de először ötméterest, fél perccel később pedig ziccert rontott, a franciák pedig Vernoux révén találtak be újra. Újabb kihagyott magyar lehetőségek után a rivális egy passz után értékesített egy fórt, Varga Zsolt pedig időt kért, még a negyed vége előtt rendezni akarta a sorokat (8-6).

A záró nyolc perc újabb magyar kapufával és francia emberelőnyös góllal indult, így 8-4-ről egyetlen gólra jött fel a rivális. A holtpontról aztán Német Toni mozdította el az együttest, a center Zalánki finom feltett labdáját húzta a kapuba. Az ellenfél újra betalált, Vogelt csúnyán becsapta a vizen végigsuhanó labda, a túloldalon a francia kapus pedig kétszer is hárított. A rivális megérezte a "vérszagot", Thomas Vernoux pedig akcióból egyenlített, sőt, 2:48 perccel a vége előtt a vezetést is megszerezte.

A második félidő második magyar gólját nagy nehezen Angyal Dániel szerezte meg emberelőnyből, egy perccel a vége előtt pedig a győzelemért támadhatott. Az ítélet nem jött a bíróktól, így a franciáknak még 28 másodpercük maradt, és időt kértek. Az utolsó támadásnál Thomas Vernoux újra szabadon maradt és egy óriási góllal eldöntötte az összecsapást.

Címkék: Sport, vízilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.